maanantai 1. marraskuuta 2010

Soome jahi eripära

No niin. Jällegi on üks pikem paus viimase postiga jäänud. Samas mitte ülearu pikk. Viimasel nädalal kulges elu rahulikult oma rada.  Teatav mõnus argirutiin hakkab juba kujunema. Rutiin positiivses mõttes, et hakkame eluga ilusti kohanema. Metsa Hääl katsetab ka köögis usinalt. Ära said proovitud ahjukartulid ja leidis aset esimene saiategu, rääkimata piimatarretisest ja Malta riisist. Laupäeval käisime kolasime natuke Iisalmi kesklinnas, leidsime väikese armsa muusikariistade poe näiteks. Kohalik supermarket oli ka päris asjalik.

Koerad on ka kenasti harjunud - mugavad diivanid ja madratsid meeldivad neile väga. Metsas jalutamine on ka lõbus. Eriti mõnele, kellele oksi tassida meeldib.

Viimane lõbus seik oligi metsas jalutamisega seotud. Käis Hääl eile koeraga jalutamas ja hakkas maanteelt tagasi kodu poole tulema, kui nägi suurt halli hundisarnast elukat. Kiire pilk tuvastas, et tegu on Soome põdrakoeraga. Tollel oli laadung gps seadmeid punase kaelarihma küljes ja tõstis rõõmsalt jalga, meie metsaraja ääres. Hetk hiljem lendas kohale kolm autotäit jahimehi, kellest üks võttis peni rihma otsa ja rääksi midagi Häälele, õudses kohalikus murrakus. Hääl ei saanud hästi aru ja ütles, et "Anteeksi ei ümmara hyvin." Alles hiljem taipas hääl, et ilmselt küsis sell, et kas ta võib oma peni siin jäljele lasta. Igatahes korjati autost veel teinegi koer välja ja osa jahimehi kooserdas koos koertega meie sauna tagant metsa. Osa jäi tee äärde. Nagu Hääl hiljem tuvastas, tuli sinna veel paar autotäit juurde. Osa varitses ka põllu peal metsa servas. Igatahes sai Hääl neid kogu saunakütmise aja rõõmsalt jälgida. Ilmselt üritasid metsa läinud mehed koertega põtra teistele ette ajada. Samas tundub, et poisid jäid tühjade kätega, sest ühtegi pauku ei kostnud ja peale paari tunnilist metsas ligunemist said maha jäänud poisid telefonikõne, mis ilmselt teatas, et põder läks teises suunas. Sellid jooksid autode peale ja põrutasid kuhugi minema. See, et saaki ei saadud, tegi loomasõbrast Metsa Häälele ainult heameelt :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti