tiistai 30. marraskuuta 2010

Long time not seen

Noh seekord on vahe postide vahel kuidagi pikaks kärisenud - nii kuskil kaks nädalat on viimasest korrast. Vahepeal on mõndagi toimunud ka, eks katsume siis kõigest veidi kirjutada.

Tallinnas sain edukalt ära käidud. Rongiga Helsingisse, õhtuse laevaga Tallinna, seal võttis sõber lõvikutsu mind auto peale ja majutas ööseks oma ema juurde. Mõlemile siinkohal ka suured tänud abi eest. Hommikul põrutasin kohe ARKi sain oma loa kätte ja avalduse ülearuselt makstud raha eest sisse antud. Lubati mulle need 400 krooni tagasi maksta küll. Siis sõitsint taksoga kesklinna ja tegin veidi shoppingut - mõningat Eesti toidukraami kokku ostmas - näiteks hapukoort ja kamasokolaadi. Toppisin kohvri täis ja läksin laevale, siis veel jala läbi Helsingi raudteejaama ja sealt Pendolino nimelise kiirrongiga Iisalmisse. Rong oli vinge

Siis veel. Teise poole Opelil sai õlileke ära paigatud ja uued kummid alla. Viimased nagu kleebivad lume ja jää külge. Täisulme. Veel sai talle ka uus aku peale. Praegu mässame Soome tolliga, et seda autot Soomes arvele saaks võtta. See paras paberimajandus, sest tahame ta kolimisvarana sisse tuua, ehk siis ilma raha maksmata. Muidu kui verot maksaksime siis oleks 670 kulli ja asi korras.

Soetasime veel ühe auto omale siin. Saabi. 23 aastat vana aga väga tubli Saab 9000. Äsja ülevaatusel käinud. Valget värvi. Maksis 500 eurot. Ja selle raha eest on talveautot kõvasti. Autol on blokisoojendus. Pistad õhtul pistikusse ja hommikul läheb käima ka miinus 28 kraadise külmaga - juba omal nahal järgi proovitud selline pakane. Praegu ongi Volvo garaazi all, Opel sõidab soojema ilmaga ja saab väga külma ilmaga. Saab on väga hea auto peab tõdema. Vähemalt need mudelid, mis on enne General Motorsi aega tehtud ja veel Opel Vectrad ei ole. Läheb külmaga käima, püsib hästi teel ja läheb kiiresti soojaks. Kusjuures autot osta on Soomes palju lihtsam kui seda sisse tuua. Ja omanikuvahetuse eest taheti registris ainult 12 eurot - võrdluseks viros maksab see 57.52 eurot.

Tegelikult on nüüd üldse plaanis Volvo virosse kärutada ja maha müüa - selle sunniku vero oleks 1500-2000 eurot ja see paberikraam ka veel juurde. Plaanime pigem rahaks teha ja ühe mahukama mahtuniversaali viro vahet käimiseks hankida, kuhu kogu meie pere ilusti peale mahub. Nii et varsti seisab mul veel üks Tallinna käik ees - ilmselt 16dal detsembril.

Muidu hakkab siin ka jõulumeeleolu maad võtma. Kiuruvedel avatakse päkapikulinnake laupäeval ja kui nädalavahetusel Iisalmis käisime oli seal juba jõululaadake ja põhjpõdrad - täitsa ehtsad muide :).

Kohalik vallavalitsus on ka vahva. Saime suure valda tutvustava paketi ja kutse tulla kogu perega 9 dal detsembril kohvile ja koogile :). Vist läheme uudishimust kohale ka.

Ilmaga saime tõsist külma ka. vahepeal oli 28 kraadi miinust. Muidu hullu polnud aga välikäimla on sellise pakasega küll ekstreem. Koerad ka just väga vaimustuses polnud - tippisid käpalt käpale õues. Aga nüüd on ainult 7 kraadi külma ja sellist ilma peaks vähemalt pühapäevani jaguma.

Tervitusi kõigile. Eriti meie kutsikaomanikele - olge tugevad - südames oleme me teiega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti