torstai 21. lokakuuta 2010

Eetrivaikus on lõppenud!

Viimased kolm päeva valitses antud blogis sunnitud eetrivaikus, mis tulenes sellest, et meie üürimaja pererahvas käis siin metsa tegemas ja uksi vahetamas ning loomulikult leidis ka Metsa Hääl selles tegevuses rakendust. Pealegi ei tundnud Hääl ennast üldse blogimise tarvis mugavalt kui pererahvas kogu aeg ümber ringi sagis. Isenesest oli tegemist vahva külaskäiguga nagu ka perenaine ütles. Samas on ka vahva., et see külaskäik läbi sai :). Omaette ikka parem olla.

Esmaspäeva õhtupoolik kulus sauna eesruumile uut ust ette pannes, et külm sisse ei pääseks ja torud ära ei külmuks - seda tööd jätkus Häälel ja perepojal ( kelle nimest Metsa Hääl siiani päris aru ei saa) veel ka järgmiseks päevaks. Lõpuks sai uus uks ette ja selle ümbrus villa ja vahtu täis löödud nii et külmapoisid läbi ei pääse. Ka teine uks sai üle soojustatud linnast toodud penoplastiga ja isegi akna toppisid usinad töötegijad kinni. Loodetavasti on sellest ka abi ja torud jäävad pakasest puutumata.

Teisipäeval oli ka selles mõttes tähtis päev, et perekonna kaugsõidukile said uued talvekummid alla. Selle lõbu eest nööris kohalik teenindus 50 eurot ( 12.50 iga ratta eest) aga alla nad said. Üleüldse sai perenaisega koos küla peal paarutatud. Käisime ehituspoes penoplasti ostmas ja siis sai kohalikust marketist ka Metsa Häälele uued talvekummid alla soetatud. Tegu oli hea diiliga - korralikud, ehtsast nahast tanksaapad maksid vaid 25 euri :). Ses mõttes on ikka Euroopa küll, et kui ikka on ale siis on ale ja mitte nali nagu viros. Saapad pole küll mingi glamuurse brändi toode, kuid see- eest toekad ja asjalikud ja ega Hääl brändidest väga ei peagi.

Ülejäänud teisipäev ja osa kolmapäeva kulutas pererahvas metsatööle, mille käigus õpetati ka Metsa Hääl mootorsaega halge parajaks lõikama ja neid kirvega lõhkuma. Ei saa öelda, et see õppetöö just väga tulemuslik oli aga vähemalt oskab Hääl nüüd saagi käima tõmmata ja kirvest õiget pidi käes hoida. Kambas sai paar puud maha võetud ja halgudena hoovile kuivama tassitud. Vastutasuks sae käivitamise oskuse eest, näitas Hääl pererahvale kuidas koertele kuulekust ja kaitset treenitakse ja kuidas valge lambakoer jälge ajab. Pererahva vaimustust arvestades oli vist tegemist eduka demonstratsiooniga.

Kolmapäeval läks pererahvas ära kodu, olles enne veel Häälel ja Teisel Poolel veelkord kõhu head paremat täis toppinud. Köögi oli perenaine neiks kolmeks päevaks täielikult hõivanud, nii et Hääl ei pääsend ligigi. See-eest sai kolm päeva mõnusalt süüa, ilma et ise oleks pidanud lillegi liigutama. Perenaise eri teemaks on erinevad ahjuroad - kardulad, lihad ja kalakook. Kõik täitsa hüvad. Hääl peab nüüd ainult köögis inventuuri tegema, sest kõik Hääle ja pererahva köögiriistad on omavahel segamini.

Hüva selleks korraks kõik - Metsa Hääl sukeldub keldriauku kardula järele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti