sunnuntai 29. toukokuuta 2011

100 päeva eetrivaikust Saja aakri metsast

Noh esmalt vabandused publikumile - ammu pole postinud. Aga oli ka tõsi-tõsi kiire kogu aeg.
Esiteks kolisime kõige oma loomaaiaga uude kohta. Veel rohkem metsa sisse aga linnale lähemale. Töömatka pikkus on nüüd alla 15 kilomeetri ja tee on kõvasti parem. Uues kohas sisseseadmine on kõvasti aega võtnud ja võtab veelgi. Ka titepassimine on töö omaette. Eile läksid kaks esimest ära oma uutesse kodudesse ja tuleval nädalal lähevad veel kaks. Oli natuke jamamist paberimajandusega, aga see peaks ka korras olema nüüd.

Kõvasti pusimist on autodega. Viisime Opeli töökotta ja tuleval nädalal saame diagnoosi. Viisime on õige sõna. Saime ta suure vaevaga käima aga kui kaks kilti olime ära sõitnud andis täiesti otsad, mispeale jäime tee äärde seisma.Õnneks üks kohalik maastur vedas lähedale parklasse ja sealt läks sõit edasi treileriga juba.

Vahepeal oleme teinud ka avastusi siinsest kaubandusvõrgust. Jätke meelde keefir on - piimä - otsetõlkes küll hapupiim aga tegelt keefir mis keefir. Viimaks leidsime ka hapukoore klooni - see on kermaviili. Päris sarnane kraam. Vahel liigub ka valget nisusaia. Rukkileiva jms pärast muretseda ei maksa -seda siin jagub. Nüüd leidsime Citymarketist ehtsat Saaremaa juustu - nii tavalist kui kadakasuitsu. Ehk siis täis pidu. Mitte et soome juust paha oleks - vastupidi see on väga hea aga meil on lihtsalt kiiks kõige Saaremaise suhtes.
Üldse läks elu paremaks, sest meil on nüüd sügavkülmik, mis võimaldab ka igast külmutatud kraami varuks osta.

Tänaseks kõik. Loodetavasti peagi jälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti